t
PORTADA8

SALUTACIÓ:
    En la pau del Senyor ressuscitat, la comunitat de monjos del Monestir de Santa Maria de Solius, us dóna la benvinguda a aquestes Pàgines Web.


EL MONESTIR:
    El Monestir Cistercenc de Santa Maria de Solius va ser fundat el dia 21 de gener de 1967, després del Concili Vaticà II, per un petit grup de monjos provinents del Monestir de Poblet, en el senzill i tranquil llogarret de Solius, parròquia rural de la diòcesi de Girona, en el municipi de Santa Cristina d'Aro (Costa Brava).
    Seguint la Regla de sant Benet, es dediquen enterament a l'oració i al treball, vivint en comunitat i acollint en la seva hostatgeria, per a homes, aquelles persones que desitgen compartir llur vida espiritual, en recés, per pocs dies (prèvia sol·licitud), prop del Cel per la recerca de Déu, de manera fraternal i sòbria, i en plena naturalesa. Les pregàries litúrgiques de la comunitat són públiques.
    El Monestir de Solius forma part de la Congregació Cistercenca de la Corona d'Aragó (fundada l'any 1616), juntament amb l'abadia de Poblet i els monestirs femenins de Vallbona de les Monges i Valldonzella (Barcelona).

    L'Orde de Cister s'origina a partir del monestir de Cîteaux (1098), a la Borgonya, que té per fundadors els seus tres primers abats, sant Robert, també abat de Molesme, sant Alberic i sant Esteve Harding, impulsats a fundar-lo pel desig de viure fidelment la Regla de sant Benet (s.VI). Sens dubte la figura més famosa dels cistercencs és sant Bernat (1090-1153), abat de Claravall (Clairvaux) i doctor de l'Església. Des del Capítol General celebrat el setembre del 2010, l'Abat General de l'Orde Cistercenc (O. Cist.) és el 
P. Mauro Giuseppe Lepori, que va ser elegit per a aquest càrrec essent abat del Monestir d'Hauterive (Suïssa).m