t
HOSTATGERIA8

      Seguint la tradició benedictina d'acolliment o hospitalitat, el Monestir de Solius disposa d'una senzilla hostatgeria per a homes, de sis habitacions, per a qui desitgi fer un recés espiritual, prèvia informació. La durada de l'estada sol ser des de 24 hores o bé un cap de setmana, fins a un màxim de vuit dies, sempre d'acord amb l'encarregat de l'Hostatgeria.
      El qui ve a l'hostatgeria pot organitzar-se el dia amb molta llibertat, per a poder treure profit de la seva estada. Els àpats són amb la comunitat, a hora fixa, i s'assisteix almenys a algunes de les pregàries litúrgiques i a la missa dels diumenges i festes. Per passejar, té tot el bosc. Només cal que porti les coses més personals. Tractant-se d'un servei no lucratiu, no es demana cap preu; senzillament, cadascú aporta la voluntat per contribuir responsablement a les despeses.

      Tot respectant l'ambient monàstic i la pau i el silenci per als altres hostes, cadascú enfoca la seva estada d'acord amb els seus desigs i necessitats. Alguns, per exemple, a més de pregar i descansar, també estudien; altres demanaran de poder parlar amb un monjo i aprofundir alguna qüestió personal de fe i de la seva vida. Si excepcionalment a algú li cal fer alguna sortida o visita, la podrà fer avisant abans a l'encarregat de l'Hostatgeria.

    S'inclou en el dret d'admissió documentar les dades personals i observar l'ordre i els costums de la casa. Fora d'una estona de sobretaula al final del dinar, els àpats es fan en silenci.

      A Solius s'hi arriba per un trencall que hi ha, molt a prop de Santa Cristina d'Aro, a la carretera de Girona a Sant Feliu de Guíxols.
Vegeu la pàgina on es visualitza la situació. Els serveis públics per venir-hi són la RENFE fins a Girona, més els autobusos de l'empresa TEISA des de Girona fins a Santa Cristina d'Aro (es pot baixar a l'encreuament de Solius (2 km.), si es demana). L'estació del tren i l'estació general d'autobusos es comuniquen. Des de Barcelona, també s'hi pot anar amb els autobusos de l'empresa SARFA, que surten de l'Estació Nord, demanant bitllet per Santa Cristina d'Aro.


c

f
vistes


Monestir de Santa Maria de Solius
17246 Santa Cristina d'Aro
Telèfon 972 83 70 84  (preferentment de 10 a 12 i de 16 a 17).